SITUACIÓ D'APRENENTATGE 5: LLENGUA VALENCIANA

 Situació d'aprenentatge 5: UNA AGENDA ATAPEÏDA

En la següent situació d'aprenentatge de Llengua Valenciana, anem a explolar temes emocionants i volem compartir algunes idees amb vosaltres.

Lectura Inicial: Recordant les Plantetes amb Abril 🌱

En esta lectura, ajudarem a Abril, que haurà d'estar uns dies fora de l'escola, a recordar tot el que ha après sobre les plantes. Quins són els cicles de vida de les plantes que podem destacar? Com podem ajudar Abril a preparar una mini-exposició sobre aquest tema?

PARTS DE LES PLANTES ARBRES, HERBES, ARBUSTOS - Buscar con Google | Plants,  Nature, Garden 

 

Comprensió Oral: Descobrint les Extraescolars 🎨🎭

Ens embarcarem en una entrevista sobre les activitats extraescolars. Quines activitats feu o us agradaria fer fora de l'horari escolar? Compartiu les vostres preferències i somnis per aquesta part emocionant de l'educació!

Activitats extraescolars 

 Extraescolars gratis fins a 4t de primària, una clau de l'èxit del sistema  educatiu portuguès

Gramàtica i Ortografia: Quantitatius i Lletres Compostes 📚🔡

Aprofundirem en els quantitatius i les lletres compostes. Com podem utilitzar-los correctament en les nostres redaccions? 

Quantitatius

Els quantitatius expressen quantitats no exactes. Poden funcionar com a determinants, si es refereixen a un nom amb el qual concorden en nombre i gènere, i també com a adverbis, quan fan referència al verb, a un adjectiu o a un altre adverbi, amb els quals no hi ha relació de concordança. Exemples: moltes coses, bastants llibres, massa galletes; molt bé, bastant caòtica, dorm massa.

 Lletres compostes

Aprenent Llengua Valenciana: Els sons i les grafies 


 

Neologismes i Extrangerismes: Jugant amb les Paraules 🌐📚

Descobrirem el món dels neologismes i els extrangerismes. Crea paraules noves que podrien enriquir la nostra llengua i comparteix-les amb els teus companys i companyes! També, identifica quins termes estrangers utilitzem sovint i com podem integrar-los amb respecte a la nostra llengua valenciana.

Català 2punt0: Neologismes, manlleus o préstecs. 

https://lacolla.apuntmedia.es/la-colla-a-casa/material/cedit-per-institucions/neologismes-prestecs-barbarismes_8_1358693.html 

Comprensió Escrita: Excursions per les Terres de l'Ebre 🌍

Ens endinsarem en cinc propostes d'activitats emocionants per les Terres de l'Ebre. A quina d'aquestes excursions us agradaria participar? Imagineu-vos gaudint de la natura i compartint moments inoblidables amb els vostres amics i amigues.

10 propostes per descobrir el patrimoni de l'Ebre navegant pel riu fins al  delta 

 

Els 5 racons més romàntics de les Terres de l'Ebre 

Expressió Escrita i Repte Final: Carta a l'AFA per a Més Extraescolars 📝🤝

Les activitats extraescolars no només ens ofereixen diversió, sinó que també ens ensenyen valors i destreses. Us convidem a redactar una carta a l'Associació de Famílies de l'Escola (AFA) per a suggerir una nova activitat extraescolar que cregueu que seria beneficiosa per a tots i totes.

Parlem del món a través de la matemàtica: quina educació matemàtica  necessiten els nostres infants? | Fundacio Bofill 

Recordeu que cada un de vosaltres té un paper vital en la construcció d'un entorn d'aprenentatge enriquidor. Esperem veure les vostres respostes brillants i creatives!

Comentaris