COCENTAINA DONES REFERENTS

 

DONES REFERENTS

Elles han destacat o destaquen per ser pioneres i referents en la seua carrera professional i ara lluixen així de boniques a un mural finançat pel Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat. Són dones que van trencar el sostre de cristall per demostrar al masclisme que no hi ha cap límit de gènere i per fer veure a les dones i les xiquetes que elles són les protagonistes de la seua vida, són infinitament lliures. 

- Clara Campoamor Rodríguez (1888-1972): advocada, escriptora, política i ferma defensora dels drets de les dones espanyoles. Va lluitar pel vot femení, va col·laborar en la redacció de la primera Llei del Divorç i va defendre l’abolició de la prostitució al Congrés dels Diputats.

- María -Zambrano Alarcón (1904-1991): intel·lectual, assagista i filòsofa va ser la primera dona en rebre el premi Príncep d’Astúries. 

- Gloria Fuertes García (1917-1998): escriptora que utilitzava la poesia per defendre el pacifisme, el medi ambient i les dones. Les seues obres infatojuvenils carregades de simbolisme continuen sent estudiades i reconegudes internacionalment.

- Margarita Salas Falgueras (1938-2019): científica que va iniciar el desenvolupament de la biologia mol·lecular en Espanya, acadèmica de la RAE i la primera dona en rebre la Medalla Echegaray atorgada per la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals.

- Jane Goodall (1934): etòloga, pionera en l’estudi de ximpancés salvatges, Missatgera de la Pau de la ONU i membre del comité del Projecte dels Drets Humans des de la seua fundació.

- Sara García Alonso (1989): biòloga mol·lecular, primera dona espanyola en ser seleccionada per l’Agència Espacial Europea com a candidata a astronauta.

- Malala Yousafzai (1997): activista pakistaní pels drets de les dones i dels xiquets i les xiquetes. Amb 15 anys els talibans van atentar contra ella per la seua lluita i des d’aleshores viu al Regne Unit. En 2014 es va convertir en la persona més jove en rebre el Nobel de la Pau.

Comentaris